Duur totaal
Voorwerk
Kooktijd
Hoeveelheid
30
20
10
2
minuten
minuten
minuten
liter
moeilijkheids-graad
Drie bolletjes. Dat betekent dat het een redelijk complex recept is.
Past binnen dit dieet of eetpatroon:
categorie(ën)

In het kort

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum at cursus metus. Cras turpis ipsum, aliquam at facilisis a, maximus sed ipsum. Donec eget leo sit amet purus aliquet fringilla. En dan nog vijftig letters en spaties en zo.
Doe jij WW (Voorheen Weight Watchers)?

De SmartPoints® totalen staan verderop!

En hier een hele lekkere koptekst, met zout en peper

Dit is een voorbeeld van een recept. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum at cursus metus. Cras turpis ipsum, aliquam at facilisis a, maximus sed ipsum. Donec eget leo sit amet purus aliquet fringilla. Integer ullamcorper id lectus et blandit. In pretium ex luctus enim rhoncus, nec pulvinar diam luctus. Quisque lobortis quam vitae elit sollicitudin finibus. Duis nec eros id nisl interdum pretium et ac eros. Curabitur maximus convallis velit.

Handig om te hebben (of te weten) bij dit recept

Bij dit recept heb ik niet echt een handigheid of een handig kookgereedschap o.i.d. te melden. Mijn supersonische marketingmevrouw zou willen van wel, maar dat kan niet altijd. Maar wist je al dat ik ook op Instagram te vinden ben?

Ingrediënten

 • bloemkool, in stukken
 • gember
 • Brood
 • Pasta met Bovsaus
 • kip
 • Kaas met pitjes
 • komkommer

OPMERKING

Heb je geen uienbouillonblokjes, of heb je alleen gewone bouillonblokjes, of maak je net als ik soep liever met (Keltisch) zout i.p.v. blokjes? Voeg dan een gehakt teentje knoflook, een theelepel nootmuskaat, en een theelepel kurkuma toe.

Bereiding

 1. Fruit de uien in de olie, doe daar de gember en knoflook bij.
 2. Doe de rauwe bloemkool en wortelstukken erbij, en zet de boel onder water. NB Ik doe dat meestal met kokend water (vandaar de 1,7 liter, dat is precies de inhoud van onze waterkoker).
 3. Doe de bouillonblokjes erbij
 4. Laat 20 minuten zachtjes koken. Doe de laatste minuut even de Philadelphia er door en zorg dat deze goed smelt door de hele pan soep heen.
 5. Pureer de soep met de staafmixer.
 6. Garneer met de rode uitjes en de basilicum.
 7. Doe er zout op

En dan nog dit

Hier nog een aanvullende tekst. Omdat ik iets meer wil vertellen over een ingrediënt, of over koken, of wat dan ook. Soms is dat er wel, soms is dat er niet. En liefst wil ik natuurlijk dat het er niets verschijnt als ik in deze velden niets heb ingevuld. Maar ik wil het wel als ik er wel iets heb ingevuld. En dan met de juiste HTML tags en zo.

DIT RECEPT DELEN?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

REAGEREN?

Ik zit veel meer op social media dan hier op de site. En daarom vind ik het fijn als je reageert op één van die plekken. Dan zie ik het snel, en wie weet, hebben we in no-time een leuke conversatie! 

De knopjes hieronder sturen je rechtstreeks naar het recept bericht aldaar.

Reageer
via Instagram
Reageer
via Facebook
Reageer
via Twitter

Doe je ook Weight Watchers?

Als je de aangegeven hoeveelheden uit het recept aanhoudt, komt het aantal SmartPoints® neer op:

8
4
6
per kop (250 ml)

Groen: 1 SP voor 2 stukjes, 2 SP voor 3 stukjes, en ook 2 SP voor 4 stukjes.

Blauw: bla bla bla

Paars: bla bla bla

Dit heeft met de afronding te maken.

LET OP!

Reken deze waarden altijd zelf na via de site of de app van WW. Ik ben geen rekenwonder (dyscalculie) en kan (en wil) hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.

MEER VAN ZULKE SLANKE RECEPTEN EN HANDIGE TIPS ONTVANGEN IN DE MAIL?